Knaagdieren

Een konijn in een kippenhok blijft een konijn. Maar dit gezegde laten wij bij ons niet opgaan. Want een konijn of knaagdier hoort in een op hem afgestemd kooi te zijn.
Wij verkopen Konijnen, Hamsters en Cavia’s. Elk knaagdier leeft in een schoon dierenverblijf die wekelijks schoongemaakt wordt waarvan we ook de voerder en drinkbakken ontsmetten.

Wij vinden het belangrijk dat huisdieren goed verzorgd worden en daarom hebben wij op onze knaagdieren afdeling een afzuiging zodat er altijd frisse lucht aanwezig is. Naast dat wij deze dieren voeren geven wij hun ook altijd hooi. Elke dag vers hooi in de benodigde hoeveelheid voorkomt veel  darmproblemen.

Wanneer u één van onze dieren aanschaft wordt u hier volledig op geadviseerd. U zult veel informatie ontvangen voor het verzorgen van de desbetreffende huisdier.

Wij beschikken over een breed assortiment voor knaagdieren. Naast konijnenvoer, knaagdier mixen, chinchilla voeding hebben wij ook verschillende smaken hooi en verkopen wij stro, houtvezel, houtkorrel en maiskorrel. Naast voeding bieden wij veel accessoires aan zo kunt u bijvoorbeeld kooien, klimtouwen, slaapnesten en wilgenhout bij ons vinden.

Beschikt u over een knaagdier en wilt u graag dat de nagels geknipt worden? Dan kunt u altijd vrijdags bij ons langs voor een gratis nagel knipbeurt.

 

Huisvesting

Essentieel voor plezier met uw knaagdier/konijn is uiteraard de huisvesting. Wij bieden voor Hamsters, Cavia's en Konijnen een ruime keuze in kooien voor zowel binnen als buiten. Rennetjes nachthokken waterbakken drinkflesjes kortom alles om uw aankoop compleet te maken.

Voeding

Het klinkt allemaal zo eenvoudig, dagelijks een hoeveelheid voor in het bakje. Maar wist u dat voedingen tegenwoordig bijzonder goed ontwikkeld zijn. Vroeger, en nog, zijn er mengsels van granen met een brokje. Goede voedingen mits u gepast voert en uw dier vooral ook de brokjes gaat eten. Voert u te veel dan krijgt u dier juist éénzijdige voeding. De betere voedingen bestaan uit alleen brokjes bestaande uit essentiele samenstelling die de voeding compleet maken voor uw dier. Of uw dier nu alles op eet of niet het krijgt alles binnen. U vindt bij ons de topmerken voedingen tot de gewone knaagdiermix of korrel. In klein en groot verpakking.
Hooi is zoals u zeker al weet voor ieder knaagdier/konijn van levensbelang. Daarom bieden wij diverse soorten aan. Timothy hooi staat erom bekend dat het gunstig is voor de tanden.

Verzorging

Borsteltjes kammen nagelschaartjes maar ook Vitamines, Anti Parasieten(worm/mijten) middelen alles wat nodig is voor de verzorging staat bij ons in het schap.

Ontspanning

Ook bij knaagdieren en konijnen is het belangrijk dat u deze dieren actief bezig houdt. Hiervoor staan er bij ons diverse artikelen in het schap zoals knaagrollen, speeltjes, puzzels enz.

Krijg een impressie van deze afdeling