Hondenbier

Kwispelbier en nu Snuffle-dogbeer is gewoon een ontzettend lekker drankje voor de hond, maar ook katten zijn er verzot op. Wie wil er nu niet samen proosten met zijn hond op iets feestelijks. Uiteraard bevat Hondenbier geen alcohol en geen koolzuur maar wel heerlijke vleesextracten en gersten mout. Het wordt geproduceerd in een echte brouwerij in België. Al sinds 2007 een gerenommeerd ambachtelijk heerlijk Belgisch hondenbiertje. Leuk om te krijgen en nog leuker om te geven. Dat opent altijd deuren en de avond begin met een lach als je dit cadeau geeft aan een hondenbezitter.

Bekijk www.snuffle-dogbeer.com

hondenbier-nieuw-en-oud-

 

 

 

Ontstaan

Een eigen biermerk bezitten wie droomt daar nu niet van. Maar hoe doe je dat? De nieuwe Freddy Heineken van Nederland worden. Een eigen merk hebben wij nu wel. Of we zo groot worden als Heineken?

Een jaar of 4a5 geleden zaten wij Gerrie en Arjan in Oostenrijk. We hadden net met onze Canto, die op het logo staat een proef afgelegd. Het hele café van de prijsuitreiking zat tjok vol met bier drinkende Oostenrijkers. En dat is beren gezellig heb er nu al weer heimwee naar. Maar rondkijkende lagen een aantal honden onder tafel of buiten op het terras uit een bakje water te lebberen. Zo ook onze Canto waar we bijzonder trots op waren. Die dag een prachtig compliment gekregen van een oude Oostenrijker dat zegt soms meer als een hoog cijfer. Maar Canto zat ook water te lebberen en toen dacht ik dat kan anders!

In die afgelopen jaren regelmatig het idee hondenbier opgepakt maar door drukte van hondenbrillen en hondenfietskarren weer net zo aan de kant gelegd. In 2004 kreeg ik een idee hoe het moest worden. Wat dingen uitgezocht en enthousiast aan het bellen geslagen want er moest een brouwer aan te pas komen. Helaas kon ik toen niets vinden of men kon het technisch niet of men had zo iets van: van uit welke inrichting belt u? Kortom ik was even de kluts kwijt. Toen wel de domeinnamen vast laten leggen want het zou en moest er toch eens van komen.

Na de zomer van 2006 realiseerde wij ons dat onze winkel in 2007 40 jaar bestaat. Wat is er dan nog mooier dan proosten met onze consument DE HOND. Dus hondenbier moest en zou er komen. Maar zonder brouwerij gaat dat niet lukken. Na wat telefoontjes en mails kreeg ik onze huidige brouwer aan de lijn. Stuur maar eens een mail dan kan ik het bekijken, en bel me dan morgen maar even. Toen ik hem belde moest Peter even lachen maar zijn antwoord was: Dat gaan wij doen. En toen konden wij aan de slag. Het oude idee weer uit de kast gehaald en het testen kon beginnen. Wekenlang een aanrecht vol met potten pannen weegschalen maatbekers ph testers zakken grondstoffen. Kortom 1 grote zooi waarbij het één en ander zonder lijm bleef plakken. We moesten op een speciale manier thuis testen want een paar liter prutsen terwijl je weet dat in de brouwerij het per duizenden liters gaat is wel het nodige denk en gok en rekenwerk. En dat wat technisch nodig is konden wij thuis niet dus binnen een paar dagen testen en wegspoelen. En weer nieuwe maken. En het lukte allemaal zo perfect meedenkende grondstof leveranciers want er zit geen prutje in het zijn stuk voor stuk voor menselijke consumptie geschikte grondstoffen. Ook de mineralen en aminozuren zijn topkwaliteit. De verpakking dat was het volgende probleem. Starten met kleine aantallen en nog betaalbaar dat lukte niet zo makkelijk. Maar toen was daar de Palm drukkerij die een mooi ontwerp heeft van de clip en aanbood een kleine oplage te drukken. Dat kleine oplage werd op moment van beslissen toch nog een grote partij. Want links en rechts was men enthousiast over kwispelbier. Logo en ontwerp, ach we zijn een familiebedrijf, dus onze schoonzuster die dat perfect kan ging aan de slag.

Het resultaat is verbluffend, het schuimt na schudden en bijna alle honden lusten het (van ons testpanel eentje niet die zit nu in het asiel; grapje). Een mooi logo, mooie verpakking en onze eigen Canto waar alles mee begon.

Begin april 2007 zijn er circa 225 verkooppunten in Nederland en begin mei vertrekt de eerste vrachtwagen voor de export. Dit om te beginnen in Engeland, Duitsland. . In een aantal landen gaat het om een beperkt aantal verkooppunten. In Polen won onze distributeur de prijs voor Beste Nieuw Product in 2010.
Eind 2012 is het overgedragen aan een Belgische bedrijf via www.snuffle-dogbeer.com kunt u het volgen.